Georgian Redux

Fifteen years after completing a renovation together on this Georgian Foursquare, the client returned with a new project in mind: an updated, open plan with brighter finishes. A large formal living room went mostly unused, while the adjacent family room was too small for gatherings.

The family room was replaced with the kitchen, and a new bar and enclosed pantry occupied the former kitchen. The entrance to the powder room was flipped to the hall. Additional closets and a coffee station were created from unnecessary circulation space. New furnishings encourage regular use of the living room.

Cherry floors, cabinets and doors, and dark granite finishes were removed throughout. The new palette is comprised of textured neutrals; etched maple floors, wire-brushed oak cabinetry and trim, white and gray stone slabs in varying types of stones, a white backsplash tile with subtly shaped edges, and white flush panel inset cabinets.

The result is a neutral palette with tactile and visual interest; soothing but not boring. By eliminating spaces that weren’t performing optimally, the client and her family now utilize the entire first floor of the home.

Architecture + Interiors:
Semple+Rappe

General Contractor:
J.Patrick Construction

Photography:
John Stoffer, Stoffer Photography

Share:

prev |  all  | next